Badplatsen vid Edasjön är skapad av och sköts av oss som är medlemmar i Eda Samfällighetsförening och är inte ett offentligt bad. Vi kan dock inte neka andra att nyttja det då allemansrätten gäller även här och bl.a. Lagga-borna har i urminnes tider nyttjat detta bad. Så var trevliga mot även utomboende.
Bryggan är oljades och parkeringsplatsen slyröjd 2025-06.
Stranden och botten utanför rensades 2025-06.
(Badet vid Eda Lägergård i Norrsjön tillhör däremot inte föreningen utan är ett allmänt bad som ägs av Knivsta kommun, men sköts av Eda Lägergårdsförening.)
Midsommarängen med fotbollsplan är nu återställd och kan återigen nyttjas fullt ut.
EL-stängslet som är på under den mörka delen av dygnet har nu även fått grindar, så att vi lätt skall kunna passera in och ut.
Vi har här förutom gräsplanen ett Utegym/klätterställning och en Boulebana.
Bakom denna äng har vi en hundrastgård.
Föreningen har en båtbrygga vid berget norr om Edakolonin/Eda Lägergård, här finns även en badstege för den som vill ta ett dopp.
Vi har 31 båtplatser, du som medlem kan mot en mindre avgift hyra en av dessa. Du åtar dig då förutom att sköta din egen plats och boj även att hjälpa till med underhållet av bryggan och trappan ner till den, samt vård av sjösättningsplatsen vid Eda lägergård.
Vill du hyra en plats eller frigöra den till någon annan, kontakta Runa Steen.
Du har möjlighet att lägga upp din båt på lägergårdens gräsplan mellan 1 oktober och 15 maj. Du skall märka din båt med fastighetsbeteckningen. Båtar som lämnas kvar efter 15 maj flyttas ut i vassen.
Båtvagn för sjösättning och upptag finns att låna på midsommarängen.
Underhålls, grusas, plogas, sandas, hyvlas och sladdas samt saltas för dammbindning.
Vägarna är till för transporter till och från fastigheterna samt för utryckningsfordon, parkeringar får endast göras på anvisade platser och på egen tomtmark (ej längs vägarna).
Området mellan tomtgräns och väg inklusive diket åligger det fastighetsägaren att rensa så att det hålls öppet och inte skymmer sikten längs vägen. Cirka 1.5 meter ut från vägen och upp till 4.5 meter i höjd skall det vara fritt, så att transporter och vägröjning kan ske. Har du en vägtrumma under vägen in till din tomt skall du rensa även den så att regn och smältvattnet kan rinna undan.
Dina sopkärl skall stå minst 1 meter från vägbanan.
Vid frågor och tips kontakta vägansvarig (se Kontakter)